tisdag 29 december 2009

2 År och 3 månader




Man glömmer lätt, hittade den här filmen på en gammal skiva och vad glad jag blev .

fredag 25 december 2009

God Jul

Nu är julen här, vi hade en lugn dag med mycket mat och godis och tomten kom förbi med lite klappar. På kvällen spelade vi spel med barnen, Anton blir så glad när vi spelar svartepetter, så det blev några omgångar. Igår blev det många tankar tillbaka när jag var liten, när mamma fanns i livet. Emelie fick en bok med sina vänner som man kan fylla i och en fråga där löd vad önskar du dej och hon sa att mormor fanns i livet. Det önskar jag också. Nu har jag en Janson i ugnen som morfar och moster ska dela med oss.
Jag önskar er en God Jul och hoppas era önskningar slår in.










onsdag 23 december 2009

Snö

Nu har det kommit mycket snö här och det verkar ligga kvar tills i morgon iallafall, det är länge sedan vi hade så här mycket snö, innan jul. Igår var jag iväg och julhandlade och fixade det sista innan helgen. Men jag var inte den enda, ändå åkte jag hemmifrån 07:30. Men nu är det skönt att det är gjort.


Härromdagen så provade vi att gå ut tillsammans med lilla Tova, hon har ju inte vant sig att ha skor på sig vilket inte var så populärt, men när barnen ville åka tefat och leka i snön då blev hon glad igen. Idag sa Anton till mej i morgon kommer tomten. Precis det är en dag kvar och två avsnitt kvar på julkalendern och det är spännande kommer Gjerta ta över Julstjärna med sina hemska planer???

lördag 19 december 2009

Vintern är här








08:30 -15c

torsdag 17 december 2009

Insnöade

Idag har mitt tålamod testas till de yttersta. Detta snö kaos har gjort mig på dåligt humör. I morse började det med att jag körde fast, i bilen satt en tjej som blev rädd och en mamma som fick skotta snö i en halvtimme, sen kom vi väl loss och skulle hämta bror och lillasyster för jag tänkte lika bra att ta alla tre när det ska skjussas till dagis och skolan (skolskjuss hållplatsen var inte synlig i stormen). Då körde vi fast igen på ett annat ställe så då var det bara att skotta igen och väl därifrån som var ett mirakel kom vi fram till dagis, då mötte vi magsjuka innanför dörren så det var bara att vi åkte hem. Emi kom till skolan iallafall. Sedan ställde vi bilen och traskade de 200 m hem, vilket kändes som kilometrar i blåsten. Usch vilken start på dagen och då var kl bara halv 11 när vi var hemma.


Sedan bestämde vi oss för att vända denna dag till något bra, vi lagade soppa och bakade muffins framåt eftermiddagen när vi vilat upp oss. Nu är det lugnt i huset och för ett par timmar sedan var traktorn här och skottade upp vägen, dags att komma nu tänkte jag , men jag log lite. Tänk vad en traktor kan göra en glad. Hoppas vädret lugnar ner sig över natten. För imorgon tänker jag starta min dag helt annorlunda.



tisdag 15 december 2009

Älskade helg

Vi gillar helg, synd bara att den är så kort. I den som svept förbi tillbringade vi tillsammans med släkten, lite tomtegröt och julklappar till både barn och vuxna. Sedan har vi lussat, barnen tycker det är kul att få klä ut sig lite. Anton gillade sin tomte utstyrsel så det blev en pyjamas samma kväll.

Nu har det äntligen kommit snö, till barnens förtjusning. Imorgon ska det med hjälm till dagis för då är det pulkarace i lilla backen. Gården är täckt med snö och det lyser lite ljusslingor och kransar på dörrar, det ser så fint ut när det börjar skymma här.
Nu är det sista veckan för skola och dagis innan lovet. Sen blir det långledigt för oss alla.

Tova är nu 11 1/2 månad och hon går omkring här hemma och trallar om dagarna och tycker livet är skönt med mat, sova sängen, badbalja och torra blöjor och massor av bus. Snart är det ett år sedan hon kom till världen. 1 års kalas med ett ljus i tårtan väntas.


Våran adventgran har fått snö på sig

lördag 12 december 2009

Lars Winnerbäck Cloetta Center 11/12-2009

Äntligen kom fredagen. Min vänn M tog hand om våra 3 barn och jag och Jocke begav oss till Linköping för att lyssna på Lasse.
Underbart som vanligt, han berör mej.



Jag säger som Lasse, vill man dansa så får man dansa förstås, vill man avstå så får man förstås avstå, sådana är reglerna här.

Längtar till Sommaren, nu hör jag min egen Lasse i köket som jag ska lyssna på!

Kram på er!!!

torsdag 10 december 2009

Julpyssel

Emelie och jag har sett på bolli hur man kan göra fint julgranspynt. Så jag inhandlade lite bokmärken och florsocker och titta vad fint hon har gjort. Nu har dom torkat och redo att hängas upp.

söndag 6 december 2009

Tomtebesök och pepparkakor

I onsdags var vi i Kolmårdsskogen och besökte Tomten, barnen lämnade sina önskelistor, som mamma tjuvkikade på lite innan överlämnandet. Emi önskar sig en riktig häst med mat till och Anton önskar sig en cykel fåse vad Tomten hittar på. Det var fint hemma hos Tomten, vackert med alla tända ljus och fina små byggnader. Det rekomenderas verkligen om man vill få lite julstämning innan jul. Vi stannade i 2 timmar innan lillan sa ifrån att det var dags att åka hem och värma oss.

I helgen har vi varit hemma och bakat pepparkakor. Det blev lite av varje, roligast är nog att äta degen och att göra tjocka maskar, men roligt är det. Idag är Emi på Fotboll och sen är det dags för simskolan, sista gången för detta år, skönt med lite helg ledigt några veckor sen. Veckan som kommer väntas luciatåg och sen våran efterlängtade Lasse spelning i Linköping.

tisdag 1 december 2009


1:a advent

Helgen som gått har vi mest tagit det lugnt, varit hos Kusinerna och myst både på fredagen och lördagen. På söndagen tände vi första ljuset vid frukost och bestämde oss för att hugga en gran. Det fanns långa, korta tjocka, smala, buskiga och glest mellan grenarna. Men den vi valde blev fin, barnen hjälpte till och tyckte det blev fint när ljusslingan kom på.



Nu går vi mest och myser här om dagarna, det är mörkt när man vaknar och mörkret är här tidigt på eftermiddagen. I morgon ska vi till Tomten, han bor i Kolmårdsskogen. Vi har varit där nu ett par år i rad och barnen ska göra önskelistor i kväll.
Ikväll får barnen även öppna fösta luckan, de har redan frågat flera gånger när det är dags.

Myspys på er där ute