måndag 26 april 2010


Vilken härlig dag vi blivit bjudna på. Hemkommen från utvecklingsamtal på dagis, en stolt mamma. Vi har en duktig kille som gillar teknik, lego, bygga, meka. Han går i pappas fotspår. Två a4 sidor om hur Anton fungerar och vad han sysslar med när vi lämnar honom på dagis. Dom hinner med en hel del. Till hösten börjar han 5 års grupp, ojoj. Stor men ändå liten.

I helgen hann jag plantera lite, ljuvlig doft av lavendel som jag har satt ner lite här och var. Klippte min klängros som har klarat den hårda vintern, jag satt den sensommar förra året. Sen är tulpaner och påskliljor på väg så jag väntar med att rensa upp och planera för något mer.

Vi var på en liten markand nere i Söderköping-Mogata i helgen. Där blev det lite ponnyridning popcorn, sockervadd och så en strut med brända mandlar. Vädret hade vi tur med så det blev fika ute som vi tagit med oss. Vi hade med oss våra extra barn och flickorna hade plockat vitsippor till mig på vägen hem. Jättefina.
Hoppas ni njutit i solen idag kramar

lördag 24 april 2010

Avsked

Igår jobbade jag sista arbetspasset. När jag kom på morgonen så tänkte jag inte mer på det än att det var sista dagen, men när klockan började närma sig hemgång , kändes det mer och mer overkligt. Svårt att säga hejdå. Men idag känns det bra. Nu är det ett nytt arbete som väntar, men likt det gamla. Jag gillar förändringar, lagom iaf, det gör en stark.

Härligt att vakna till solen som skinner och en liten ettåring som ropar i rummet bredvid. Vi har varit mycket sjuka den senaste tiden just nu är det min tur, en blandning av förskylning och pollen den säsongen har väl så smått startat. Men det är bara att hålla ut, det ger sig nog snart.
Barnen har varit friska nu och varit på dagis i veckan, Tova hämtade jag igår efter lunchen hon stod och hoppade på deras inne studsmatta. Gud så rar hon är, man blir så glad när man ser sina små. Sen höll storebror lillasyster i handen ända fram till bilen. Han vill ha lite koll på syrran säger fröknarna, cyklar gärna förbi och kollar så hon har det bra på sin sida av gården när de är ute och leker, ibland går han en promenad med henne.



På våran studsmatta

fredag 16 april 2010

På spåret

Vilka härliga ute dagar vi haft de senaste dagarna. Vi har varit ute hela dagarna. lekt fikat och pysslat. Tova har varit sjuk men är mycket bättre nu. Nu sover hon hela natten och det känns skönt. De två större har fått tillbaks deras hosta och sovit dåligt, men vi får hoppas att det ger sig snart. Igår var vi och handlade och vi fick med oss Antons första nya cykel hem. Han var så glad och ny hjälm fick han med. Han väntade tålmodigt på att pappa skulle komma hem från jobbet och sätta i hop den åt honom, han frågade flera timmar innan om han kunde få ha på sig hjälmen iaf.




Jag var för andra dagen dagen i rad iväg till ljunga för att röra lite på mig , jag och min vän M gick långa spåret och det är verkligen skönt. I går plockade jag hem lite vitsippor oj vad tiden går snart är vi där, mitt i sommaren, barfota barn på gräset och allt står i full blom.

Jocke har haft fullt upp med att byta däck och meka, igår körde han en sväng med motorsågen medans grävmaskinen körde bort allt ris på gården. Nu är det tomt efter träden som stått där så länge jag bott här iallafall. Det blir 7 år i vinter.

Tova har hunnit med att bli 15 månader och nu är det spring och lek som gäller. Hon tycker gärna om att klättra överallt och är inte rädd för mycket.
Hon har växt nu väger hon 14kg och är 82 cm lång. En stadig tjej och nu ropar hon gärna efter sina syskon, nya ord hela tiden, i går sa hon att hon ville ha nyponsoppa, pa blev det men mamma förstår precis vad damen vill ha.


Me love festisar

söndag 11 april 2010

Trädgården

Till vår lilla killes förväntan, och även pappas har en grävmaskin hittat till Råda och idag har de grejat på gården, tagit bort gamla träd och flyttat på buskar och planerat för ett växthus. Lerigt värre blev det också. Men det blir fint när det blir ordning. Jag har flyttat på barnens vinbärsbuskar som vi satt när dom var små. Dom har tagit sej lite med åren som gått. Jag minns själv när jag var liten och gick och tulta runt vinbärssnåren och stoppa i mig de röda bären och plocka fickan full med goda bär. De svarta var inget goda, dom sparade vi till att leka med, vi pressade och kokade saft på låtsas.



Anton provade för första gången att åka på sin cross, det gick bra men syrran hon är lite tuffare och åkte på bra. De var röda och varma om kinderna ikväll när det var dags att komma in. Solen har värmt på bra. Härligt.






Våran Kisse Ludde

söndag 4 april 2010

Påsk

Fjädrar, ägg, Janson, prinskorv, godis, tårta, och ännu mer godis. Proppmätt. Men ändå lyckas man trycka ner lite mer av det goda. Det är ju Påsk då får man äta mer av det goda, det där är ju en bra slogan. Så säger jag när det är födelsedagar, påsk, midsommar, sommarkvällar, jul och nyår, ja som sagt hela året alltså. Nu får det vara bra känns det som.

Barnen gillar Påsken, påskharen var här med stora och fyllda ägg och barnen har målat fina ägg och dekorerat i köket. Jag har arbetat så jag har inte varit ledig så mycket.




Det var fint väder i helgen och barnen har varit ute mycket, igår var de ute nästan hela dagen, härligt för dom.
Imorse när jag vaknade vid 6 så trodde jag inte mina ögon, gården var täckt med snö och det var bara att borsta av bilen för att komma in i den. men nu framåt eftermiddagen var det inte mycket kvar, så nu är det varmare grader som önskas.





Nu har jag äntligen inhandlat penseér och de pryder vår farstukvist. Jag såg även att pionen kommer upp lite ovanjord och klematisen som jag vinter bevarat inne i uthuset har växt till sig och är grön och fin. I går köpte jag frön till morötter som barnen vill så till kaninerna, fåse om vi lyckas med det i år. Nu får gärna våren ta lite fart så vi kan fixa ute. Vi tittade på videosnuttar från förra sommaren och det var härligt att se gräsmattan och fruktträden stå i blom.